Quantcast
ΕΑΕΕ: Πάνω από 700.000 τα ανασφάλιστα οχήματα - enikonomia.gr
share

ΕΑΕΕ: Πάνω από 700.000 τα ανασφάλιστα οχήματα

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από 700.000 ανέρχονται τα ανασφάλιστα οχήματα που κινούνται παράνομα σε όλη την επικράτεια σύμφωνα εκτίμηση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

Ειδικότερα η εκτίμηση της ΕΑΕΕ σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Σαρρηγεωργίου Αλέξανδρο είναι πως πάνω από 700.000 οχήματα κινούνται ανασφάλιστα στην ελληνική επικράτεια και τα έσοδα που στερούνται από το Δημόσιο ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΑΕΕ το κράτος μόνο από την καταβολή του παραβόλου 250 ευρώ που θα αποσταλεί στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ θα εισπράξει 175 εκατ. ευρώ!

Επίσης οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων είναι και υποχρεωμένοι να ασφαλίσουν τα οχήματά τους κάτι το οποίο μεταφράζει σε έσοδα πάνω από 60 εκατ. ευρώ για τις ασφαλιστικές εταιρείες από την παραγωγή ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Πάντως στελέχη από τον ασφαλιστικό κλάδο κρατούν «μικρό καλάθι» σχετικά τόσο με την εισπραξιμότητα των προστίμων, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν να αποστέλονται από τα τέλη Μαρτίου, αλλά και την παραγωγή νέων ασφαλιστικών συμβολαίων…

Γιώργος Κ. Ανδρής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.