Quantcast
«Πάγωσε» το πρόστιμο 15.000 ευρώ για τον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων! - enikonomia.gr
share

«Πάγωσε» το πρόστιμο 15.000 ευρώ για τον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

«Πάγωσε» το πρόστιμο 15.000 ευρώ που επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων των Βορείων Προαστίων για οχήματα που πούλησε σε ανυποψίαστους καταναλωτές και είχαν γυρισμένα χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr o έμπορος των Βορείων Προαστίων έκανε αίτηση «θεραπείας» όπως αποκαλείται σύμφωνα με την οποία ορίζεται μια διαδικασία ακρόασης από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η οποία θα αποφασίσει τελικά για την επίδοση ή όχι του προστίμου.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρόστιμο των 15.000 ευρώ αφορά μία από τις πέντε υποθέσεις που έχουν αποσταλεί από τον Συνήγορο του Καταναλωτή προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είχε διανύσει πραγματικά 144.000 χλμ. και πουλήθηκε αναγράφοντας στο κοντέρ του μόλις 44.000 χλμ. Δηλαδή «σβήστηκαν» 100.000 χιλιόμετρα!

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν ακόμη δύο νέες υποθέσεις για τον συγκεκριμένο έμπορο.

Ωστόσο ο έμπορος των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πουλά σε ανυποψίαστους καταναλωτές έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της επιβολής του προστίμου και εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων η υποθεση να εκδικαστεί πολλά χρόνια αργότερα.

Παράλληλα όσοι πελάτες επέστρεψαν πίσω τα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα και έχουν λάβει το αντίτιμο τοις μετρητοίς ή μέσω συναλλαγματικών τα βλέπουν να διατίθενται και πάλι προς πώληση αναγράφοντας τα μειωμένα χιλιόμετρα!

Τα «θύματα» του εμπόρου των Βορείων Προαστίων δεν γνωρίζουν που να απευθυνθούν πλέον καθώς το κράτος και οι νόμοι δεν τους παρέχουν καμία απολύτως προστασία ενώ οι δικηγόροι τους αναφέρουν χαρακτηριστικά πως: «Θα δικαωθούμε αλλά μετά από πολλά χρόνια!».

‘Οσον αφορά στην Εισαγγελία ακόμη δεν έχει ασχοληθεί με τον έμπορο των Βορείων Προαστίων καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα οι καταγγελίες που έχει αποστείλει ο Συνήγορος του Καταναλωτή αναμένοντας την εκκίνηση των νόμιμων διαδικασιών.

Με λίγα λόγια το κράτος και οι νόμοι ευνοούν τους εμπόρους που γυρίζουν χιλιόμετρα, οι καταναλωτές βρίσκονται στο έλεος του Θεού και οι υπόλοιποι έμποροι που δεν γυρίζουν χιλιόμετρα βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο καθώς λειτουργούν κάτω από συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Να υπενθυμίσουμε πως οι καταγγελίες για γύρισμα χιλιομέτρων προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή σημειώνουν αύξηση πάνω από 40% τα δύο τελευταία χρόνια καθώς η οικονομική κρίση έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που διατίθενται φθηνότερα…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.