Quantcast
Πάνω από 3 δισ ευρώ οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Πάνω από 3 δισ ευρώ οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Ένας στους τρεις καταναλωτές δεν πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό ρεύματος, γύρω στις 435.000 πληρώνουν το ρεύμα, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι εξ αυτών αδυνατούν να ανταποκριθούν, ενώ παράλληλα οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 50% του τζίρου της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η “Καθημερινή της Κυριακής”, η κατάσταση αναμένεται να εξελιχθεί επί τω δυσμενεστέρω από τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς τότε θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ), το οποίο η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε έναντι της Μικρής ΔΕΗ. Το εν λόγω μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα τον σταδιακό περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική και στη χονδρική αγορά έως το 2019, στο 49,5%. Αυτό σημαίνει ότι θα απολέσει τα 3 δισ. ευρώ τζίρο από τα συνολικά 6 δισ. σήμερα.

Το πρόγραμμα της ρύθμισης οφειλών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή δεν έχει αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς, ούτε συνέβαλε στη βελτίωση της ρευστότητας της ΔΕΗ.

Σύμφωνα πάντα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, οι πελάτες που έσπευσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα περιορίστηκαν στις 290.000, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών φαίνεται πως το έκανε αυτό για να αποφύγει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ένα από τα θέματα προτεραιότητας του ΔΣ της ΔΕΗ, με κάποιους εκπροσώπους μάλιστα να πιέζουν τη διοίκηση επανενεργοποιήσει το μόνο δραστικό μέτρο για την είσπραξη τω οφειλών της: τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.