Quantcast
Πανταλάκης: Δυσάρεστη θα είναι η νέα διοίκηση της Attica Bank - enikonomia.gr
share

Πανταλάκης: Δυσάρεστη θα είναι η νέα διοίκηση της Attica Bank

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Attica Bank η νέα διοίκηση των Π. Ρουμελιώτη (πρόεδρος) και Θ. Πανταλάκης (Διευθύνων Σύμβουλος), ενώ από το διοικητικό συμβούλιο αποχωρεί ο Κ. Μακέδος του ΤΣΜΕΔΕ.

«Η τράπεζα έμπλεξε και άφησε την πόρτα ανοικτή στον SSM την ΤτΕ και τη DG Comp», δήλωσε ο Θεόδωρος Πανταλάκης. «Βρέθηκε στο επίκεντρο των εποπτικών αρχών της Ευρώπης».

Όπως είπε η διοίκηση θα είναι δυσάρεστη και θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και Εθελουσία, διότι ένα από τα ευρήματα του ελέγχου του SSM και της ΤτΕ είναι οι υπέρογκες αμοιβές. «Η τράπεζα θα διοικείται από τη διοίκηση και όχι από συμβούλους όπως τώρα».

Από την πλευρά του, ο Π. Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε, σύμφωνα με το Euro2day.gr, ότι «δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση, δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και θα ασκήσουμε τη διοίκηση της τράπεζας σε πλήρη συνεργασία με τις εποπτικές αρχές».

«Αν δεχτώ πιέσεις από οποιοδήποτε μέτοχο, η παραίτησή μου θα είναι στη διάθεση του Βασικού Μετόχου», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης θα κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εχοντας διαβάσει το πόρισμα της ΤτΕ ο ίδιος εκτίμησε ότι η τράπεζα δεν θα πληγεί. Όπως είπε είχε συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί απόλυτα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Ρουμελιώτης: Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν


Σαφές μήνυμα προς τους μετόχους της Attica Bank απηύθυνε ο νέος πρόεδρος της Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της τραπέζης, “δεν μπορεί κανείς απολύτως να υπονομεύσει μια τράπεζα με δηλώσεις και με δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως η Attica Bank, που έχει ιστορικό ρόλο και μπορεί ταυτόχρονα να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο”.

Ο κ. Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας.

“Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank. Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας”.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές (SSM και Τράπεζα της Ελλάδος) προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα του σχετικού πορίσματος που έχουν εκπονήσει.
Απαντώντας σε ερωτήσεις η νέα διοίκηση της τράπεζας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθούν δάνεια σε εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Όπως ειπώθηκε τα δάνεια του Β. Καλογρίτσα εξυπηρετούνται είναι καλυμμένα και «εντός των ορίων». Η γραμμή πίστωσης όμως στην τράπεζα είναι μεγάλη, στα όρια της εξάντλησης.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.