Quantcast
Η πρόταση Παναγιωτάκη για δύο νέες λιγνιτικές μονάδες σε συνεργασία με ιδιώτες - enikonomia.gr
share

Η πρόταση Παναγιωτάκη για δύο νέες λιγνιτικές μονάδες σε συνεργασία με ιδιώτες

δημοσιεύτηκε:

Πρόταση για την κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων, μία στο Αμύνταιο ισχύος 300 MW και μία στον Άγιο Δημήτριο ισχύος 450- 500 MW από κοινού με ιδιώτες, κατά τα πρότυπα της συνεργασίας με την κινεζική CMEC για τη μονάδα Μελίτη ΙΙ, διατύπωσε ο Μανόλης Παναγιωτάκης.

Ο κ. Παναγιωτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή τόνισε χαρακτηριστικά πως “η πρότασή μας είναι ριζική, δεν είναι εναλλακτική, δεν είναι plan B”, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν την κατέθεσε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές απάντησε πως “δεν κάναμε εμείς τις διαπραγματεύσεις”.

Σχετικά με τη ρευστότητα της ΔΕΗ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δήλωσε αισιόδοξος. “Θα πάρουμε μια ανάσα περίπου 600 εκατ. ευρώ από το τίμημα του ΑΔΜΗΕ και θα ενισχύσουμε τα μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας”. Προανήγγειλε δε, την πρόσληψη συμβούλων για να συνδράμουν στην είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών, αλλά και στοχευμένες αποκοπές ρεύματος.

Ο κ. Παναγιωτάκης διατήρησε κάποιες αποστάσεις για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν κρίνοντας πως οι στόχοι που τίθενται για τη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ είναι ανέφικτοι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.