Quantcast
Πιο εύκολη γίνεται η λειτουργία εταιρειών διαχείρισης "κόκκινων"δανείων - enikonomia.gr
share

Πιο εύκολη γίνεται η λειτουργία εταιρειών διαχείρισης “κόκκινων”δανείων

δημοσιεύτηκε:

Πιο εύκολη και ευέλικτη γίνεται η διαδικασία για την χορήγηση άδειας λειτουργίας εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια, με Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σήμερα η σχετική Πράξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ικανοποιώντας έτσι σχετική προαπαιτούμενη δράση που είχε τεθεί από τους δανειστές στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αντικαθίσταται το νομικό πλαίσιο που είχε θεσπιστεί τον Μάρτιο του 2016 (με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 82/8.3.2016).

Εφόσον εταιρεία, προτίθεται, πέραν της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια ή πιστώσεις, κατά τα προβλεπόμενα στον ν. 4354/2015 να προβαίνει σε αναχρηματοδότηση απαιτήσεων, απαιτείται καταρχάς αποδεικτικό ολοσχερούς καταβολής ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου ίσου προς το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (4.500.000) ευρώ, σύμφωνα με το ν. 4354/2015, το οποίο κατατίθεται σε πιστωτικό ίδρυμα με έδρα στην Ελλάδα σε μετρητά.

Επιπροσθέτως απαιτείται υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου που θα παρουσιάζει αναλυτικά τα είδη των σκοπούμενων δράσεων, την στρατηγική της εταιρείας ανά κατηγορία απαιτήσεων ή τους τομείς της οικονομίας και τη γεωγραφική περιοχή όπου η εταιρεία πρόκειται να στοχεύσει, τους διαθέσιμους πόρους, περιλαμβάνοντας εκτίμηση για το είδος και τον όγκο των δραστηριοτήτων και την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών της εταιρείας με χρονικό ορίζοντα δύο (2) τουλάχιστον ετών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.