Quantcast
Την αναδιάρθρωση δανεισμού εξετάζει η ΣΙΔΜΑ - enikonomia.gr
share

Την αναδιάρθρωση δανεισμού εξετάζει η ΣΙΔΜΑ

δημοσιεύτηκε:

Στην ανακοίνωση των ενεργειών που υλοποιούνται με στόχο τη βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας ΣΙΔΜΑ ΑΕ προχώρησαν εκπρόσωποι της διοίκησης στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας και συγκεκριμένα αύξησε τη λειτουργική της κερδοφορία συνεχώς τα τελευταία χρόνια από 0,1% το 2012 στο 5,6% το 2016.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο μείωσε το ύψος του δανεισμού της εταιρείας ως ποσοστό του κύκλου εργασιών της από 84% το 2014 και 93% το 2015 στο 79% το 2016 και μείωσε το ύψος των απαιτούμενων κεφαλαίων κίνησης από 43,9% το 2009 στο 24,4% το 2016 βελτιώνοντας έτσι τη ρευστότητά της.

Επιπλέον εξετάζει, σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, διάφορα σενάρια αναδιάρθρωσης του δανεισμού της έτσι ώστε να βελτιωθούν συγχρόνως και τα ίδια κεφάλαιά της.

Τέλος, ορίστηκαν ως μέλη της επιτροπής ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017, οι κ.κ. ΑΒΡΑΑΜ ΕΣΔΡΑ ΜΩΥΣΗΣ (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ), ΧΑΙΜ ΜΩΥΣΗ ΝΑΧΜΙΑΣ (Μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ) και ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.