Quantcast
Τι προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη - enikonomia.gr
share

Τι προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη

δημοσιεύτηκε:

Στα 860 ευρώ διαμορφώνεται ο βασικός μισθός στην Σκλαβενίτης, με βάση την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με την διοίκηση της αλυσίδας.

Η συγκεκριμένη σύμβαση έρχεται σε συνέχεια του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης σε μισθούς και καταστήματα που ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει η εταιρεία, ύστερα από την πλήρη ενσωμάτωση του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων στην Σκλαβενίτης, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της εταιρείας υπέγραψε την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2018, η οποία προβλέπει τα εξής:

  • Αυξήσεις για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους που αντιστοιχούν στο 15% περίπου του συνόλου των εργαζομένων, (περίπου 3.150 εργαζομένους), οι οποίες θα προέλθουν από την διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού στα 860,00 ευρώ και με την καταβολή επιδόματος γάμου και τριτέκνων – πολυτέκνων.
  • Απόλυτη διασφάλιση των ήδη καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών στο 80% περίπου του συνόλου των εργαζομένων.
  • Εξορθολογισμό των αμοιβών 1.000 περίπου στελεχών που αντιστοιχούν στο 5% περίπου του συνόλου των εργαζομένων. Πληροφορίες της αγοράς, αναφέρουν ότι οι μειώσεις σε αυτά τα στελέχη θα αγγίξουν το 50% και θα αφορούν το μέρος εκείνο του μισθού πάνω από τα 1.700 ευρώ.
  • Καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης για όλους τους εργαζόμενους , 5% σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης και 10% σε είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης, υπόδησης.
  • Δύο επιπλέον ημέρες άδειας γάμου και μία ημέρα άδειας αιμοδοσίας.
  • Σαφής διατύπωση αμφότερων των μερών ότι αποτελεί κοινό στόχο η μείωση της μερικής απασχόλησης και η δέσμευση ότι, οι μερικώς απασχολούμενοι θα προτάσσονται των νέων προσλήψεων είτε με αύξηση των συμβατικών ωρών εργασίας, είτε με μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρη απασχόληση.
  • Μέριμνα της Επιχείρησης να ικανοποιεί αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή του τόπου απασχόλησής τους σε πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του κατ/τα.
  • Παροχή λεωφορείου για την μεταφορά των εργαζομένων στα Κέντρα Διανομής: Ελευσίνας, Δρυμού, Οινοφύτων και Σπάτων.

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι εκτός από τον κατώτατο μηνιαίο μισθό οι τρίτεκνοι – πολύτεκνοι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν επίδομα 50 ευρώ μηνιαίως ενώ το επίδομα γάμου συμφωνήθηκε στα 60 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συμφωνία προβλέπει ότι όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα λαμβάνουν μηνιαίο βασικό μισθό 800 ευρώ για τα πρώτα δύο χρόνια εργασίας τους στην επιχείρηση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.