Quantcast
Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις - Ποιες αφορά - enikonomia.gr
share

Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις – Ποιες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Μελέτη με θέμα: «Ανάπτυξη της Εξωστρέφειας των Ελληνικών Τεχνικών, Μελετητικών και Συμβουλευτικών επιχειρήσεων: Δυνατότητες, Χρηματοδοτικά εργαλεία, προτάσεις πολιτικής» θα εκπονηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προσφοράς για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Ανάπτυξη της Εξωστρέφειας των Ελληνικών Τεχνικών, Μελετητικών και Συμβουλευτικών επιχειρήσεων: Δυνατότητες, Χρηματοδοτικά εργαλεία, προτάσεις πολιτικής» του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης: «Η Επιτροπή Εξωστρέφειας αποτελεί το πολιτικό όργανο που παρακολουθεί το πρόγραμμα δράσης των εξαγωγών. Στο πλαίσιο αυτής συστάθηκε σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων η Επιχειρησιακή Ομάδα Εξωστρέφειας η οποία προτείνει την αναγκαιότητα εκπόνησης κλαδικής μελέτης με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών τεχνικών, μελετητικών και συμβουλευτικών επιχειρήσεων. Βάση για την πρόταση αυτή είναι η παραδοχή ότι μέχρι σήμερα οι ελληνικές μελετητικές και συμβουλευτικές επιχειρήσεις που δρουν στις εκτός Ελλάδας αγορές, παρότι θεωρούνται προπομπός των κατασκευαστικών εταιριών και των εταιριών σχετικών με τις κατασκευές υλικών, δεν έχουν καμία υποστήριξη από την πολιτεία».

Για το έργο προκαλείται δαπάνη μέγιστου προϋπολογισμού 60.000 μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του έργου «Μελέτες, Εμπειρογνωμοσύνες, Υπηρεσίες για την υποστήριξη δράσεων Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 6 Μαΐου 2019, το έργο θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες και καλούνται να καταθέσουν πρόταση οι παρακάτω οικονομικοί φορείς:

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ (ΑΠ 767/248Γ/Φ86/8-2-2019 βεβαίωση εγγραφής στον Κατάλογο Προμηθευτών και Παρεχόντων Υπηρεσιών της ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ)

2. REMACO AE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΠ 812/257Γ/Φ.86/11-2-2019 βεβαίωση εγγραφής στον Κατάλογο Προμηθευτών και Παρεχόντων Υπηρεσιών της ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ)

3. EUROPEAN PROFILES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΠ 802/267Γ/Φ.86/11-2-2019 βεβαίωση εγγραφής στον Κατάλογο Προμηθευτών και Παρεχόντων Υπηρεσιών της ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.