Quantcast
Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα από τη ΔΕΗ - Τι αλλάζει στη λειτουργία των καταστημάτων - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα από τη ΔΕΗ – Τι αλλάζει στη λειτουργία των καταστημάτων

δημοσιεύτηκε:

Η ΔΕΗ επανεξετάζει σε καθημερινή βάση τα μέτρα πρόληψης και ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού (COVID-19) και τα επικαιροποιεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο, από σήμερα έως και τις 10 Απριλίου 2020, οι σταθμοί παραγωγής και τα ορυχεία λειτουργούν με το προσωπικό, που έχει χαρακτηρισθεί ως κρίσιμο (προσωπικό βάρδιας και το απολύτως απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό).
Το μη κρίσιμο υποστηρικτικό προσωπικό εναλλάσσεται σε εβδομαδιαία βάση. Το υπόλοιπο προσωπικό παραμένει σε κατ’ οίκον επιφυλακή με άμεση ετοιμότητα ενεργοποίησης και εργασία από το σπίτι (όπου είναι εφικτό). Τα εργοτάξια θα λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό για την επίβλεψη του εργολάβου. Το λοιπό προσωπικό θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον επιφυλακή.

Τα καταστήματα της ΔΕΗ θα παραμείνουν ανοικτά μόνο για τη λειτουργία των ταμείων και με ελεγχόμενη προσέλευση των πελατών, καθώς και καταγραφή τους κατά την είσοδο. Για την αποφυγή συνωστισμού και την προστασία της υγείας των πελατών μας και των εργαζομένων συνιστούμε στους πελάτες να εξυπηρετούνται από το τηλεφωνικό κέντρο 11770 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο https://www.dei.gr/contact και να προτιμήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές χωρίς καμία επιπλέον χρέωση από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, στο σύνδεσμο https://www.dei.gr/epayment. Το υπόλοιπο προσωπικό της εμπορίας θα χωριστεί σε δύο ομάδες, οι οποίες θα λειτουργούν εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον επιφυλακή ως εφεδρεία ή με τηλεργασία.
Στις επιτελικές κεντρικές υπηρεσίες, οι απολύτως κρίσιμες δραστηριότητες θα εξυπηρετούνται από δύο ομάδες προσωπικού σε ποσοστό 50% του συνόλου του προσωπικού, οι οποίες θα εργάζονται εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση. Το υπόλοιπο προσωπικό (μη κρίσιμων δραστηριοτήτων) θα παραμένει σε κατ’ οίκον επιφυλακή και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα εργάζεται εξ αποστάσεως (τηλεργασία). Ποσοστό 50% των στελεχών όλων των επιπέδων ανά Διεύθυνση, Κλάδο και Υπηρεσιακό κλιμάκιο θα παραμένει με εκ περιτροπής απασχόληση. Η ΔΕΗ παραμένει προσηλωμένη στη διαφύλαξη της επιχειρησιακής της συνέχειας και της καθοριστικής συμβολής της στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία των εργαζομένων και των πελατών της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.