Quantcast
Die Welt: Ανυπολόγιστη η οικονομική ζημιά της Volkswagen - enikonomia.gr
share

Die Welt: Ανυπολόγιστη η οικονομική ζημιά της Volkswagen

δημοσιεύτηκε:

Η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Volkswagen (VW), Μάρτιν Βίντερκορν, δεν θα καταφέρει τίποτε ουσιαστικό όσον αφορά την ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά που θα υποστεί η εταιρεία από τη χειραγώγηση των τιμών ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η VW, σημειώνει το δημοσίευμα, θα χρειασθεί τα επόμενα χρόνια μία στρατιά δικηγόρων για την υπεράσπισή της απέναντι στις πολλές διαφορετικές αγωγές και ποινικές διώξεις που θα ασκηθούν στις ΗΠΑ. Την Τρίτη, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, δική του έρευνα για την υπόθεση και ζήτησε τη συμμετοχή σε αυτή και των Εισαγγελιών των άλλων Πολιτειών των ΗΠΑ.

«Η VW απειλείται, συνεπώς, με ένα πολυμέτωπο δικαστικό πόλεμο. Κατ’ αρχήν είναι η αμερικανική Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA), η οποία μπορεί βάσει της νομοθεσίας να επιβάλει πρόστιμα ύψους έως 37.500 δολαρίων για κάθε αυτοκίνητο που δεν πληρούσε τους περιβαλλοντικούς όρους. Συνολικά, συνολικά θα προέκυπταν πρόστιμα έως 18 δις. δολαρίων, αν και η EPA έχει αρκεσθεί στο παρελθόν στην επιβολή πολύ χαμηλότερων προστίμων.

Μετά, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει ποινική διαδικασία δίωξης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η οποία μπορεί να οδηγήσει στη φυλακή τους υπεύθυνους μάνατζερ. Επιπλέον, πολλά δικηγορικά γραφεία έχουν υποβάλλει συλλογικές αγωγές, απαιτώντας αποζημίωση για τους παραπλανημένους οδηγούς των αυτοκινήτων της VW, που θα μπορούν να μετάσχουν στις συλλογικές αγωγές.

 

Πηγή: Die Welt

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.