Quantcast
Σπριντ του Σάμι Φάις στην Ελλάδα με την Under Armour - enikonomia.gr
share

Σπριντ του Σάμι Φάις στην Ελλάδα με την Under Armour

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Τη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας αθλητικών ειδών Under Armour στη χώρα μας, επιδιώκει ο όμιλος Φάις, προσδοκώντας να κάνει γνωστή και στους Έλληνες την εταιρεία που κατάφερε τον προηγούμενο χρόνο διεθνώς να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Adidas, κατατάσσοντάς την ως τη δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική φίρμα στις ΗΠΑ, μετά την Nike.

Στόχος του επιχειρηματία Σάμι Φάις είναι να ενισχύσει την παρουσία του στον τομέα αθλητικών ειδών, αναπτύσσοντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τρία από τα πιο γνωστά σήματα αθλητικών ειδών, την Adidas, την Puma και πιο πρόσφατα την Under Armour. Παράλληλα, συνεχίζει την ανάπτυξη της ισπανικής αλυσίδας Mango, έχοντας υπογράψει συνεργασία masterfranchisee για τη χώρα μας.

Σχετικά με την Under Armour, αξιοσημείωτη είναι η διεθνής πορεία που καταγράφει. Ιδρύθηκε το 1996, με έσοδα που τότε ανέρχονταν στα 17.000 δολάρια και σήμερα διαμορφώνονται σε 1,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά σε πωλήσεις την Adidas, οι οποίες το 2014 διαμορφώθηκαν σε 1,2 δισ. δολάρια. 

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα της συμβόλαια της Under Armour, ήταν αυτό που υπέγραψε με το σουπερ μόντελ Gisele Bundchen, αμέσως μετά την κυκλοφορία της νέας γυναικείας κολεξιόν. Νωρίτερα, στις αρχές του 2014, η Under Armour πραγματοποίησε μία μεγάλη συμφωνία με διάφορα κολεγιακά αθλήματα.

Όσον αφορά στα άλλα αθλητικά σήματα που αναπτύσσει o όμιλος Φάις στη χώρα μας, να σημειωθεί ότι το δίκτυο της Adidas απαριθμεί συνολικά 26 καταστήματα franchise σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποιώντας πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Εντός του 2015, η Adidas Hellas βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας», και για πρώτη φορά συμπεριελήφθη στη λίστα Μοst Admired Companies in Greece του FORTUNE.

Όσον αφορά την Puma, η Sportswind, – εταιρεία του ομίλου Φάις – έχει αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλ­γαρία, όπου μεταξύ άλλων λειτουργεί κατάστημα και στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Σόφιας, το Sofia Ring Mall, συμφερόντων Φουρλή και Κούστα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.