Quantcast
Φροντίδα εν κινήσει»: Ένα λεωφορείο - κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους άστεγους της Αθήνας - enikonomia.gr
share

Φροντίδα εν κινήσει»: Ένα λεωφορείο – κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους άστεγους της Αθήνας

δημοσιεύτηκε:

Η 1η στην Ευρώπη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας από τη ΜΚΟ PRAKSIS με την ευγενική χορηγία της Παπαστράτος και την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να προσφέρει στιγμές φροντίδας στους άστεγους συνανθρώπους μας.

Πιο συγκεκριμένα, το λεωφορείο θα επισκέπτεται σημεία της Αττικής όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αστέγων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο, να λάβουν πρώτες βοήθειες και να εξεταστούν από γιατρό εφόσον υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον, στους ωφελούμενους θα δίνονται είδη προσωπικής υγιεινής, πετσέτες και ρούχα. Τέλος, κοινωνικός λειτουργός θα καταγράφει τις ανάγκες των αστέγων αλλά και θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε τυχόν επιπλέον ανάγκες τους. Στόχος της πρωτοβουλίας «Φροντίδα εν Κινήσει» είναι να ωφεληθούν περισσότεροι από 1.250 άστεγοι μηνιαίως, ενώ υπολογίζεται ότι οι επισκέψεις θα φτάσουν συνολικά στις 15.000 το χρόνο. Το λεωφορείο θα είναι έτοιμο να φροντίσει τους άστεγους της Αττικής στα τέλη Μαΐου.

Η Παπαστράτος ανέλαβε τη χρηματοδότηση της ιδιαίτερα απαιτητικής μετατροπής του λεωφορείου που παραχωρεί ο ΟΑΣΑ σε «κινητή μονάδα» υποδοχής και καθαριότητας των αστέγων. Παράλληλα, θα αναλάβει και την κάλυψη της λειτουργίας του για το πρώτο διάστημα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να συμπληρώσει τη συνεργασία της Παπαστράτος με την PRAKSIS, που έχει ξεκινήσει από το 2015.

Από αριστερά: Ο Πρόεδρος της PRAKSIS κ. Τζανέτος Αντύπας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, κ. Χρήστο Χαρπαντίδη και  την κ. Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

«Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Παπαστράτος για τη συνεχή ανταπόκρισή της και την ουσιαστική της στήριξη στο έργο μας. Στόχος της δράσης «Φροντίδα εν κινήσει» είναι να συμπληρώσει τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας της PRAKSIS. Τώρα θα πηγαίνουμε εμείς στους άστεγους, εκεί που βρίσκονται και για κάποιους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν. Με αυτή την κινητή μονάδα υγιεινής – η οποία από όσο ξέρουμε είναι η πρώτη στην Ευρώπη και μόλις η τρίτη στον κόσμο, μετά το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας – δίνουμε στους άστεγους τη δυνατότητα να έχουν αυτά που θεωρούνται αυτονόητα, αλλά για εκείνους – δυστυχώς – αποτελούν πολυτέλεια. Όταν κινδυνεύει έστω και ένας άνθρωπος, όλες οι πλευρές του τριγώνου κοινωνικής ευθύνης “Πολιτεία – Ιδιωτικός Τομέας – Κοινωνία των Πολιτών”, έχουν από κοινού ευθύνη να δράσουν αποτελεσματικά για τη διάσωσή του και την προσφορά συνθηκών διαβίωσης με αξιοπρέπεια και δυνατότητας ατομικών επιλογών» ανέφερε ο Πρόεδρος της PRAKSIS Τζανέτος Αντύπας.

«Η Παπαστράτος, σε όλη την 85-χρονη ιστορία της, ανέκαθεν νοιαζόταν και στήριζε όσους είχαν ανάγκη. Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και σήμερα. Μια μεγάλη εταιρία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στα προβλήματα της κοινωνίας. Στόχος μας είναι, με τις ενέργειές  μας, να εμπνέουμε και να είμαστε δίπλα στους φορείς που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της υποστήριξης των συνανθρώπων μας και μαζί να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε επιλέξει στρατηγικά να αναπτύσσουμε γόνιμες συνεργασίες με αξιόπιστες οργανώσεις, όπως είναι η PRAKSIS, που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων. Συνεχίζουμε τη συνεργασία και την κοινή μας προσπάθεια για έμπρακτη στήριξη των αστέγων της Αθήνας», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης.

 

Λίγα λόγια για την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

 

λεζάντα βασικής φωτό: O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης με την κ. Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.