Quantcast
Ανθεκτικές οι ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής χρωμάτων την περίοδο της οκταετούς κρίσης - enikonomia.gr
share

Ανθεκτικές οι ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής χρωμάτων την περίοδο της οκταετούς κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Ανθεκτικές αποδεικνύονται οι ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής χρωμάτων κατά την περίοδο κρίσης (2008-2016), ανέφεραν σήμερα εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων, Βερνικιών & Μελάνων..

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αρμόδιος Γιαννίδης επισήμανε:«Την οκταετία της οικονομικής κρίσης (2008-2016) καμία εταιρεία του κλάδου δεν έκλεισε ή χρεοκόπησε. Ενισχύθηκε η αλυσίδα διανομής και υποστηρίχτηκαν 2.800 συνεργάτες-χρωματοπωλεία πανελλαδικά. Οι εταιρείες συνέχισαν με δυναμικούς ρυθμούς τις εξαγωγές ενώ συνέχισαν να επενδύουν στην έρευνα, στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και την τυποποίηση εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η ελληνική αγορά χρωμάτων, το 2014 είχε συνολικό τζίρο 252 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος είχαν τα οικοδομικά με 190 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρθηκε, η αγορά εμφανίζει πλέον ενδείξεις σταθεροποίησης με ελαφρά ανοδική τάση.

Συνολικά στην ελληνική αγορά, οικοδομικά χρώματα παράγουν 11 μεγάλες επιχειρήσεις (με κύκλο εργασιών άνω των 3 εκατ. ευρώ), από τις οποίες οι 10 είναι ελληνικές και μόνο μία είναι ξένων συμφερόντων. Μάλιστα, στις ελληνικές εταιρείες ανήκει και το 80% του συνολικού μεριδίου της αγοράς οικοδομικών χρωμάτων.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν άμεσα περίπου 1.500 εργαζόμενους, ενώ διπλάσιες είναι οι έμμεσες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί χάρη στις συνεχείς επενδύσεις των εταιρειών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.