Quantcast
ΕΤΕΑΝ: Έκκληση στις ΜμΕ να πάρουν δάνεια με επιτόκιο κάτω του 4,5% - Κίνδυνος να χαθούν 120 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

ΕΤΕΑΝ: Έκκληση στις ΜμΕ να πάρουν δάνεια με επιτόκιο κάτω του 4,5% – Κίνδυνος να χαθούν 120 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Τον κίνδυνο να χαθούν 120 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εφόσον δεν απορροφηθούν έως τον Σεπτέμβριο, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης), Κώστας Γαλιάτσος.

Για τον λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση προς όσες επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτικές ανάγκες, να σπεύσουν στις τράπεζες να ζητήσουν δάνεια είτε για κεφάλαια κίνησης, είτε για επενδυτικούς σκοπούς.
Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας και η ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ σημείωσε ότι τα κεφάλαια, τα οποία έχει σήμερα προς διάθεση το ΕΤΕΑΝ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 για τη χρηματοδότηση ΜμΕ, ανέρχονται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.
Δεδομένου ότι στα κεφάλαια αυτά προστίθεται ισόποση συμμετοχή των τραπεζών, τα συνολικά προς διάθεση κεφάλαια ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια με συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ δίνονται με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο, το οποίο κατά μέσο όρο είναι χαμηλότερο από 4,5%.
Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, διατέθηκαν 22 εκατ. ευρώ δάνεια.

Σε σχέση με την περίοδο μετά το Σεπτέμβριο, το ΕΤΕΑΝ έχει ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις και τη συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες και το επόμενο διάστημα θα μορφοποιήσει τα νέα προγράμματα που θα συγχρηματοδοτήσει με αυτές, σημείωσε ο επικεφαλής του ΕΤΕΑΝ.
Από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω του ΕΤΕΑΝ θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο υποταμείο του IFG, το οποίο θα παρέχει, επίσης κεφαλαιοδοτική (και όχι μόνο χρηματοδοτική) στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.