Quantcast
Επί ποδός πολέμου οι φαρμακοποιοί για την πώληση ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ - enikonomia.gr
share

Επί ποδός πολέμου οι φαρμακοποιοί για την πώληση ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ

δημοσιεύτηκε:

Καταψήφιση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που ανοίγει τον δρόμο πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ ζητεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος από τους βουλευτές.

«Καλούμε τους Έλληνες βουλευτές και ειδικά της κυβέρνησης την τελευταία στιγμή να τιμήσουν τον ρόλο τους και την ψήφο του ελληνικού λαού, γιατί κάποια στιγμή θα βρεθούν απέναντι του», ανέφερε ο κ. Λουράντος.

Επίσης, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 2014 ανέφερε στο πρόγραμμα του ότι τα ΜΗΣΥΦΑ δεν πρέπει να πωλούνται εκτός φαρμακείων.

Υπενθύμισε ακόμη ότι επί υπουργίας Χατζηδάκη έκθεση του ΟΟΑΣΑ έλεγε πως η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ πρέπει να υπόκειται σε ρυθμίσεις και περιορισμούς γιατί αλλιώς κινδυνεύει η υγεία του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. τηρούνται αυστηροί περιορισμοί και κανόνες αναφορικά με την πώληση των εν λόγω φαρμάκων και στην Ελλάδα στόχος είναι η αύξηση της κίνησης και των εισπράξεων των σούπερ μάρκετ.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ διεμήνυσε ότι οι φαρμακοποιοί «δεν θα μείνουν με δεμένα τα χέρια» σε περίπτωση ψήφισης της επίμαχης διάταξης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.