Quantcast
Eurogroup: Δόση 10,3 δις ευρώ, αλλά... σε δόσεις - enikonomia.gr
share

Eurogroup: Δόση 10,3 δις ευρώ, αλλά… σε δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Η εκταμίευση της δόσης 10,3 δις ευρώ αλλά… σε δόσεις και με συγκεκριμένους όρους συζητείται στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ζητούν νομοτεχνικές βελτιώσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια. Επίσης, πιέζουν για την άμεση ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.
Όσον αφορά στο θέμα του ελληνικού χρέους, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται μια λύση σε τρία στάδια, με τις κυριότερες παρεμβάσεις να προγραμματίζονται για μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος και πιο συγκεκριμένα το 2018. Ωστόσο, ακόμη παραμένουν σημαντικές οι διαφωνίες μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βερολίνου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
Το Reuters μετέδωσε ότι “Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν για την εκταμίευση της δόσης, αλλά η οριστική έγκριση του βήματος αυτού θα εξαρτηθεί από τις “τεχνικές διορθώσεις” σε κάποιες διαστάσεις του ελληνικού νόμου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.