Quantcast
Νουί: Στα 900 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Νουί: Στα 900 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Στα 900 δισ. ευρώ ανέρχονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης, γεγονός που απασχολεί έντονα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, θα κατατεθούν νέες προτάσεις για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η ίδια τόνισε ακόμα ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης οφείλουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους.

«Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για την αντιμετώπιση των στοιχείων ενεργητικού από προηγούμενες χρήσεις, ιδιαίτερα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα επανέλθουμε γρήγορα με συγκεκριμένες προτάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νουί.

Επιπλέον, σημείωσε πως τα αρνητικά επιτόκια αποτελούν μεν «αγκάθι» στην κερδοφορία των τραπεζών, αυτές, ωστόσο, επωφελούνται από τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης, το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης και τις καλύτερες συνθήκες ρευστότητας που επιτρέπουν στα νοικοκυριά και τους εταιρικούς πελάτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.