Quantcast
ΣΕΠΕΕ: Σε αρνητική πορεία κατανάλωση και πωλήσεις στον κλάδο ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας - enikonomia.gr
share

ΣΕΠΕΕ: Σε αρνητική πορεία κατανάλωση και πωλήσεις στον κλάδο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

δημοσιεύτηκε:

Αρνητική πορεία ακολούθησαν, στο πρώτο τρίμηνο φέτος, τόσο η κατανάλωση, όσο και οι πωλήσεις στον κλάδο ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, όπως επισημαίνεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). «Η παρατεταμένη περίοδος διαπραγμάτευσης της χώρας μας με τους δανειστές για την επιβολή πρόσθετων φοροεισπρακτικών μέτρων, έχει επηρεάσει αρνητικά την κατανάλωση και τις πωλήσεις» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων του ΣΕΠΕΕ, το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2016 η αξία βιομηχανικής παραγωγής στην ένδυση κατέγραψε πτώση 16,6%, ο κύκλος εργασιών απώλεσε σε ποσοστό 1,5%, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 7,1% και έγιναν λιγότερες εισαγωγές κατά 3,3%.

Στον αντίποδα όμως, όπως υπογραμμίζεται, η κλωστοϋφαντουργία παρουσίασε στο συγκεκριμένο διάστημα καλύτερα μεγέθη, με αύξηση της παραγωγής κατά 1,8% και των εξαγωγών κατά 15,7%.

Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό εμπόριο, οι εξαγωγές ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε 317 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 4% έναντι του πρώτου τριμήνου πέρυσι, γεγονός που σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ οφείλεται στη μείωση των εξαγωγών βαμβακιού κατά 14,6% και στον περιορισμό των εξαγωγών της ένδυσης κατά 7,1%. Η κλωστοϋφαντουργία κατέγραψε σημαντική αύξηση της τάξης του 15,7%. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι οι εισαγωγές εμφάνισαν στασιμότητα, στα 576 εκατ. ευρώ.

Οι εισαγωγές ενδυμάτων σε αξία ανήλθαν στα 429 εκατ. ευρώ και πλεκτών ενδυμάτων κινήθηκε σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα (-15%), έναντι των υφαντών (+5,4%). Στον αντίποδα, οι εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών σημείωσαν αύξηση 12,3% και ανήλθαν σε 125 εκατ. ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.