Quantcast
ΤτΕ: Αμετάβλητη η ζήτηση δανείων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο β' τρίμηνο - enikonomia.gr
share

ΤτΕ: Αμετάβλητη η ζήτηση δανείων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο β’ τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Αμετάβλητες παρέμειναν τόσο η ζήτηση όσο και οι όροι στις χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2016.

Η ζήτηση αυξήθηκε ελαφρά, ιδιαίτερα όσον αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Όσον αφορά στα δάνεια προς νοικοκυριά τα κριτήρια χορήγησης παρέμειναν αμετάβλητα. Αμετάβλητοι παρέμειναν επίσης και οι όροι χορήγησης δανείων το β΄ τρίμηνο του 2016.

Η ζήτηση τόσο για στεγαστικά όσο και για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2016 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.