Quantcast
Markit: Στο 51,7 υποχώρησε ο PMI στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Markit: Στο 51,7 υποχώρησε ο PMI στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της παραγωγής στον τομέα της μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ μεγάλο μέρος της ανάπτυξης εξακολούθησε να εμφανίζεται στο Βορρά, όπως καταδεικνύει νέα έρευνα της Markit, που υπονοεί περαιτέρω επιβράδυνση το Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης PMI μεταποίησης υποχώρησε στο 51,7 τον Αύγουστο από 52, και έναντι μιας προκαταρκτικής ανάγνωσης 51,8.

Σύμφωνα με το Reuters, δείκτης που μετρά την παραγωγή επίσης εμφάνισεπτώση στο 53,3 από 53,9 τον Ιούλιο, αν και παρέμεινε άνω του ορίου του 50.

Ο υποδείκτης που μετρά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στο 51,4 τον Αύγουστο από 52,2 τον Ιούλιο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη ανάγνωση από το Φεβρουάριο του 2015.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης προήλθε από τις χώρες του Βορρά, με τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστρία να εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις. Αλλού η εικόνα ήταν υποτονική, με τη Γαλλία και τηνΙταλία σε πτώσεις, την Ελλάδα να μένει στάσιμη και την Ισπανία και την Ιρλανδία να εμφανίζουν τη χειρότερη ανάπτυξη από τα μέσα του 2013 και μετά.

«Οι κατασκευαστές της ευρωζώνης κατέγραψαν παραπαίουσες επιδόσεις τον Αύγουστο, με ενδείξεις ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί κι άλλο τους ερχόμενους μήνες», τόνισε ο Chris Williamson, ανώτατος οικονομολόγος στη Markit.

«Υπάρχει μια υπόνοια αντίκτυπου από το Brexit (…) και η ανάπτυξη μπορεί να είναι ακόμη πιο ασταθής το Σεπτέμβριο, αφού η ανάπτυξη των νέων παραγγελιών υποχώρησε σε χαμηλά 1,5 έτους», πρόσθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.