Quantcast
Στο επίκεντρο ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές - enikonomia.gr
share

Στο επίκεντρο ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Ξεκίνησε γύρω στις 5 μ.μ. και βρίσκεται σε εξέλιξη η απογευματινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Αντικείμενο της συνάντησης είναι τα χρηματοπιστωτικά θέματα, ο εξωδικαστικός μηχανισμός, οι διοικήσεις των τραπεζών και ο πτωχευτικός κώδικας.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Σ. Κοντονής, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος Ηλίας Πλασκοβίτης.

Για το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και, συγκεκριμένα, αν σε αυτόν θα μπορούν να ενταχθούν και μικρές επιχειρήσεις, στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως το ζητούμενο για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι να βρεθεί ο τεχνικός τρόπος πως θα γίνει πράξη να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και προμηθευτές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.