Quantcast
Στη Βουλή λίστα με 68 υποθέσεις λαθρεμπορίας - enikonomia.gr
share

Στη Βουλή λίστα με 68 υποθέσεις λαθρεμπορίας

δημοσιεύτηκε:

Λίστα με 68 υποθέσεις φορολογουμένων που κατηγορούνται για παραβάσεις της τελωνειακής νομοθεσίας κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το 2015 από τις αρμόδιες αρχές κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Η λίστα καταρτίστηκε,σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και υποβλήθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο μαζί με την εισηγητική έκθεση και τους αναλυτικούς πίνακες των εκτιμήσεων και των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού του 2017.

Η λίστα των παραβατών της τελωνειακής νομοθεσίας περιλαμβάνει ΑΦΜ, ονοματεπώνυμα ή επωνυμίες και διευθύνσεις κατοικίας ή έδρας φυσικών και νομικών προσώπων εμπλεκομένων σε 66 υποθέσεις λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων, τσιγάρων, αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων καθώς επίσης και στοιχεία για 2 ακόμη υποθέσεις γνωστών δημοσίων επιχειρήσεων στις οποίες καταλογίστηκαν πρόστιμα-μαμούθ για απλές τελωνειακές παραβάσεις.

Βάσει των όσων αναγράφονται στη συγκεκριμένη λίστα, το συνολικό ύψος των δασμών και φόρων που αναλογούν στα προϊόντα για τα οποία διαπράχθηκαν οι παραβάσεις ανέρχεται σε 63,18 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των πολλαπλών τελών και των προστίμων που επιβλήθηκαν στους 68 παραβάτες υπερβαίνει τα 158 εκατ. ευρώ. Στη λίστα δεσπόζουν οι υποθέσεις μιας μεγάλης ΔΕΚΟ και μιας μερικώς αποκρατικοποιηθείσας παραγωγικής ανώνυμης εταιρίας, στις οποίες επιβλήθηκαν πολλαπλά πρόστιμα και τέλη συνολικού ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.