Quantcast
Στον... «πάγο» οι αποκρατικοποιήσεις - enikonomia.gr
share

Στον… «πάγο» οι αποκρατικοποιήσεις

δημοσιεύτηκε:

Θολό παραμένει το τοπίο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων αφού το δυσμενές οικονομικό κλίμα, η καθυστέρηση της αξιολόγησης και η αναμονή εν όψει ίδρυσης του υπερταμείου (ΕΕΣΠ Α.Ε.) δημιουργούν ένα ατελέσφορο παζλ που δεν αποτελεί αξιόπιστο οδικό χάρτη για την πρόοδο των επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό για αναβολή οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, η σημερινή κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη μαρίνα της Πύλου. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ένας εκ των κύριων ενδιαφερομένων ζήτησε παράταση για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, αίτημα που σήμερα αναμένεται να γίνει δεκτό.

Ταυτόχρονα, στις αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου αφού, όπως όλα δείχνουν, το Ταμείο τα έχει βρει σε όλα με τον Δήμο Αλίμου για το κολυμβητήριο, ενώ βρέθηκε λύση και με το νυχτερινό μαγαζί που «μπλοκάρει» την ιδιωτικοποίηση.

ΟΛΘ

Πρόσθετα έσοδα αναμένονται και από την πώληση του 67% του ΟΛΘ, αν η διαδικασία ολοκληρωθεί εντός του έτους. Στις 14 Φεβρουαρίου τοποθετείται η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Επισήμως υπάρχουν οκτώ όμιλοι που πέρασαν προ ετών στην τελική φάση του διαγωνισμού, όμως πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι εξ αυτών ενεργοί είναι μόνο 3. Σε ένα σχήμα συμμετέχει ο πρόεδρος του Dimera Group κ. Ιβάν Σαββίδης. Αλλες πληροφορίες για ισχυρό ενδιαφέρον πολλών ομίλων φαίνεται πως κινούνται στη σφαίρα του μύθου, όπως συνέβη και στην περίπτωση του ΟΛΠ, που τελικά εμφανίστηκαν μόνο οι Κινέζοι της Cosco.

Αγνωστη είναι προσώρας η τύχη των υπόλοιπων δέκα περιφερειακών λιμανιών που λειτουργούν υπό τη μορφή των ανωνύμων εταιριών καθώς στον Προϋπολογισμό του 2017 αναφέρεται πως υπάρχει συζήτηση για τη μεταφορά τους στο υπερταμείο. Υπήρχε, πάντως, και μια συζήτηση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης ορισμένων εξ αυτών (όπως του λιμένα Αλεξανδρούπολης που διαθέτει τερματικό σταθμό-φάντασμα αφού είναι αναξιοποίητος) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στον… αέρα

Την ίδια ώρα, σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται ότι πορεύονται οι αποκρατικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το σύννομο της σύμβασης πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αν και η σύμβαση αυτή κατατέθηκε στο δικαστήριο την 1η Σεπτεμβρίου 2016, εν τούτοις, τέσσερις μήνες μετά, δεν υπάρχει ακόμη η σχετική απόφαση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.