Quantcast
Randstad; Το 40% των Ελλήνων φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του - enikonomia.gr
share

Randstad; Το 40% των Ελλήνων φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του

δημοσιεύτηκε:

Την κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας αποτυπώνει η   έρευνα της Randstad για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η εργασιακή ικανοποίηση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2% από το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας το 63%. Το τμήμα του πληθυσμού που δήλωσε τη μέγιστη ικανοποίηση είναι αυτό των ηλικιών 55-67 (79%) με δεύτερη να έρχεται η ηλικιακή ομάδα 18-24 (75%). Το 64% των γυναικών που ερωτήθηκαν στην Ελλάδα δήλωσε ικανοποιημένο με την εργασία του ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες αγγίζει το 62%.

Το τμήμα του πληθυσμού που απάντησε ότι έχει ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εργασιακής ικανοποίησης, σε ποσοστό 65%.



Στην ερώτηση πόσο πιθανή θεωρούν οι Ελληνες εργαζόμενοι την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους 6 μήνες, το 40% απάντησε θετικά. Οι γυναίκες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόβου απώλειας εργασίας (44%), ενώ, όσον αφορά τους άνδρες, το ποσοστό αγγίζει το 37%. Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό, όσον αφορά τον φόβο απόλυσης, είναι αυτή των 25-34 ετών. Τέλος, το τμήμα των ερωτηθέντων που απάντησε ότι έχει ένα μέσο επίπεδο εκπαίδευσης είναι αυτό που εμφανίζει το μεγαλύτερο φόβο απώλειας της εργασίας του, σε ποσοστό 40%.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που αναζητά νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκε κατά 4%, φτάνοντας το 35% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Το υψηλότερο ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών, σε ποσοστό 42%. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 39% των γυναικών δήλωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας ενώ το ποσοστό αυτό άγγιξε το 32% για τους άνδρες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.