Quantcast
Βίτσας: Ανοίγουμε ένα μονοπάτι ώστε η Ελλάδα στα μέσα του 2018 να μην είναι υπό επιτροπεία - enikonomia.gr
share

Βίτσας: Ανοίγουμε ένα μονοπάτι ώστε η Ελλάδα στα μέσα του 2018 να μην είναι υπό επιτροπεία

δημοσιεύτηκε:

«Το Εurogroup της Παρασκευής σημείωσε ένα μεγάλο πλέον βήμα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση» τόνισε από τις Σέρρες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Οχυρό Ιστίμπεη στις Σέρρες και τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή, που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941, ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «το κλείσιμο της αξιολόγησης θα μας φέρει σε μια κανονικότητα, αλλά και ανοίγει ελπίδες ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση».

Διευκρίνισε πως αυτό σημαίνει ότι θα ενισχυθεί η εσωτερική οικονομία αλλά και θα υπάρξει διευθέτηση για τα μεσοπρόσθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για τη διαχείριση του χρέους». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε πως είναι ένα σημαντικό βήμα αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν. Επεσήμανε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας συνεχών διεργασιών και εξέφρασε την πεποίθηση πως ότι «πια ανοίγουμε το μονοπάτι, ώστε στα μέσα του 2018 η χώρα να μην είναι υπό επιτροπεία και να αρχίσει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, διεμήνυσε πως «σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων αλλά και υπερασπιζόμαστε τα δικά μας, τα οποία και τα γνωρίζουμε και δεν τα συζητάμε». «Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα η οποία σέβεται και δεσμεύεται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Για εμάς δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”» σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.