Quantcast
Στις 27 Απριλίου τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΛΘ - Σήμερα λήγει η προθεσμία για την εξαγορά του 67% - enikonomia.gr
share

Στις 27 Απριλίου τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΛΘ – Σήμερα λήγει η προθεσμία για την εξαγορά του 67%

δημοσιεύτηκε:

Την Πέμπτη, 27 Απριλίου, θα δημοσιευθούν τα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για το έτος χρήσης 2016.

Η ενημέρωση των αναλυτών είναι προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου, ενώ η τακτική γενική συνέλευση θα συγκληθεί στις 30 Ιουνίου.


Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής βελτιωμένων προσφορών που ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ από τους υποψήφιους επενδυτές για το 67% του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα τρία επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν αρχικές προσφορές θα συμμετάσχουν και σε αυτή τη φάση με τα δύο από αυτά να θεωρούνται φαβορί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κούρσα για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας παραμένουν οι άραβες της DP World, η κοινοπραξία της Deutsche Invest Equity Partners της γαλλικής CGA CGM και του ομίλου Σαββίδη. Αουτσάιντερ θεωρείται η Φιλλιπινέζικη International Container Terminal Services (ICTS), η οποία ωστόσο αναμένεται να υποβάλει και αυτή δεσμευτική προσφορά χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη.

Είναι πιθανό να υπάρξει μια περαιτέρω παράταση στην διαδικασία αν κριθεί ότι τουλάχιστον δύο προσφορές είναι πάρα πολύ κοντά, σε κάθε περίπτωση ο νέος επενδυτής αναμένεται να εγκατασταθεί στο λιμάνι μέσα στο δεύτερο μισό του έτους. Το ύψος του τιμήματος που θα προσφερθεί για την αξιοποίηση του ΟΛΘ για τα επόμενα 40 χρόνια παραμένει κρίσιμο με την αγορά να υπολογίζει ένα premium της τάξης του 20% με 25% από την κεφαλαιοποίηση του ΟΛΘ.

Εκτός του τιμήματος ο νέος μεγαλομέτοχος του ΟΛΘ θα πρέπει να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ το 2012 και να αυξήσει τον όγκο διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων στις 550.000 TEU μέσα σε εννέα χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.