Quantcast
Ορόσημο η Σύνοδος της G7 για το ελληνικό χρέος - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ορόσημο η Σύνοδος της G7 για το ελληνικό χρέος – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ορόσημο για ακόμη μία προσπάθεια σύγκλισης των δανειστών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι η Σύνοδος της G7 που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Μαΐου στο Μπάρι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσιγκτον, Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο ίδιος, εκεί εκτός απροόπτου θα παρευρεθεί και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και στο περιθώριο της Συνόδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του “Washington Group” όπου και θα παρουσιαστεί στην κα Λαγκάρντ το πακέτο προτάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στο μεταξύ, σήμερα ο Πολ Τόμσεν ενημέρωσε τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές και επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ πως χρειάζεται μια πραγματική δέσμευση από τους Ευρωπαίους εταίρους για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, καθώς μέχρι τώρα είναι όλα στον αέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία της Τρίτης αποτελεί ένα στοιχειώδες βήμα στην προσπάθεια της Αθήνας να φέρει το κολοσσιαίο της χρέος σε βιώσιμα επίπεδα. Υποστήριξε ακόμη, ότι το Ταμείο θέλει αξιόπιστες εκτιμήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους μελλοντικούς αναπτυξιακούς στόχους, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς το Βερολίνο.

Δείτε εδώ το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.