Quantcast
Η Έφη Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε στον Realfm 97,8 τη νέα αλλαγή στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών - enikonomia.gr
share

Η Έφη Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε στον Realfm 97,8 τη νέα αλλαγή στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

δημοσιεύτηκε:

Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες,αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που αποκάλυψε η εφημερίδα “Ειδήσεις” επιβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ,μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.



Σύμφωνα με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο – σκούπα που θα κατατεθεί στη βουλή, η αύξηση της βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από τον νέο τρόπο υπολογισμού. Αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.Αυτό θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη επιβάρυνση τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως ανέφερε η υπουργός το 2018 ,θα υπάρξει μία έκπτωση 15% ,η οποία θα οδηγεί περίπου στην ίδια επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Ωστόσο,απέφυγε να πει ότι από το 2019 και μετά οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του αθροίσματος των φορολογητέων κερδών και των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως έκπτωση.

Πιέστε
για να ακούσετε τι δήλωσε η Εφη Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.