Quantcast
Χαρδούβελης: Γιατί δεν είχε γίνει δεκτό το email μου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Χαρδούβελης: Γιατί δεν είχε γίνει δεκτό το email μου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Το λεγόμενο «email Χαρδούβελη» έπρεπε να γίνει δεκτό, επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι δεν έγινε δεκτό για πολιτικούς λόγους από το ΔΝΤ, το οποίο πίστευε ότι θα έρθει μια νέα κυβέρνηση που ήθελε να τα καταρρίψει όλα, να μην κάνει καμία μεταρρύθμιση, να τα πάρει όλα πίσω και δεν ήθελε να δώσει τότε 7,2 δισ. ευρώ στην νέα
κυβέρνηση. “Αυτό ήταν ένα πολιτικό λάθος του ΔΝΤ. Θα μπορούσε να είχε κλείσει την αξιολόγηση, να υπήρχαν τα λεφτά έτοιμα και να έλεγε “πάρτε μισό δισ. και κάντε αυτή τη μεταρρύθμιση, πάρτε άλλο μισό και συνεχίστε την ιδιωτικοποίηση”. Δεν θα γινόταν το 2015 αυτό που συνέβη”, είπε ο κ. Χαρδούβελης, υποστηρίζοντας ότι το email προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση πήρε μέτρα ύψους 12,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι η μη εφαρμογή του ”email Χαρδούβελη”, μας έχει κρατήσει στο “πάτο” για 2, 5 χρόνια. “Είμαστε για 2,5 χρόνια πίσω και στον πάτο. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό σε μια αναπτυγμένη οικονομία, όπως η δική μας, να είναι στον πάτο για τόσα πολλά χρόνια. Κι αυτό έγινε γιατί είχαμε μια δεύτερη κρίση, με άλλα λόγια. Ξαφνικά μείναμε εκεί που ήμασταν”.


Όσον αφορά στις συντάξεις, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι το επίμαχο email, περιλάμβανε κυρίως “πάγωμα” συντάξεων για την περίοδο 2015-2017, δηλαδή να παραμείνουν στα επίπεδα του 2014.
“Εκ των υστέρων φαίνεται σωτήριο, αλλά ήταν μέτρο, γιατί όλοι πίστευαν ότι η οικονομία της χώρας θα πάρει εμπρός, ο πληθωρισμός θα “τσιμπήσει”, όλοι ωφελούνταν και οι συνταξιούχοι έμεναν στάσιμοι.
Στα φορολογικά μειώναμε σταθερά τη φορολογία. Είχαμε μειώσει τα καύσιμα, τον φόρο αλληλεγγύης” τόνισε.

Εν συνεχεία, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι καλύτερα που έκλεισε η συμφωνία τώρα παρά να μην είχε
κλείσει.
“Επίσης αυτό που είδα εγώ -και είναι στα θετικά της νυν κυβέρνησης- είναι ότι από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο η κυβέρνηση “ξύπνησε” και κατάλαβε ότι το
ΔΝΤ είναι σύμμαχος σε διάφορα ζητήματα, όπως στο θέμα του χρέους.
Το ΔΝΤ έχει
δύναμη. Η κυβέρνηση έχει αφήσει
το ΔΝΤ να τα βρει μόνο του με την Κομισιόν, τη Γερμανία και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Και καλά έκανε. Το έκανε όμως από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Πριν η κυβέρνηση ήθελε να διώξει το ΔΝΤ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.