Quantcast
Τι ζητά η ΕΒΙΚΕΝ για να δώσει θέσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

Τι ζητά η ΕΒΙΚΕΝ για να δώσει θέσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Το αίτημα που θα υποβάλλει η κυβέρνηση προς την Κομισιόν για τη διακοψιμότητα «θα πρέπει να αφορά στην παράταση της υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου ως αυτοτελούς μηχανισμού, για χρονικό διάστημα 3 ετών» τονίζει σε επιστολή που απηύθυνε προς τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη η ΕΒΙΚΕΝ.

Η ΕΒΙΚΕΝ υπογραμμίζει ότι «η παράταση της διακοψιμότητας θα πρέπει να τεθεί αυτοτελώς» και να μη συσχετιστεί με το αίτημα για παράταση του προσωρινού μηχανισμού επάρκειας ισχύος, θέμα εξάλλου που είχε θέσει στον υπουργό και στη μεταξύ τους συνάντηση που είχε προηγηθεί των σχετικών εξαγγελιών Σταθάκη.

Με μια τέτοια παράταση, όπως υποστηρίζει η ΕΒΙΚΕΝ, θα μπορεί να διασφαλιστεί «η ισότιμη συμμετοχή της ζήτησης αλλά και ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του μηχανισμού.

Η ΕΒΙΚΕΝ σημειώνει ότι η διακοψιμότητα αποτελεί «καθοριστικό παράγοντα, για την εξασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές» της ελληνικής βιομηχανίας, καθώς και για τη «συγκράτηση του υψηλού ενεργειακού κόστους που επιβαρύνει την εγχώρια βιομηχανία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.