Quantcast
Αχτσιόγλου κατά ΔΝΤ: Συχνά οι εκτιμήσεις του βασίζονται σε πολιτικές αντιπάθειες ή συμπάθειες- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου κατά ΔΝΤ: Συχνά οι εκτιμήσεις του βασίζονται σε πολιτικές αντιπάθειες ή συμπάθειες- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Έναν απολογισμό της διαπραγμάτευσης την οποία χαρακτήρισε σκληρή και δύσκολη έκανε η Έφη Αχτσιόγλου. Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, η υπουργός Εργασίας είπε πως η κυβέρνηση βρέθηκε πολλές φορές μπροστά σε απαιτήσεις για μέτρα που συχνά είχαν τιμωρητική διάθεση, για μέτρα που βασίζονταν σε εμμονές και δογματικές αντιλήψεις”.

Η κ. Αχτσιόγλου εξαπέλυσε βολές για τη στάση του ΔΝΤ, λέγοντας πως “διαχρονικά έχει κάνει λάθος εκτιμήσεις” και πως “υπήρχαν εκτιμήσεις που βασίζονταν περισσότερο σε πολιτικές συμπάθειες και αντιπάθειες παρά σε πραγματικά οικονομικά δεδομένα”.

Η υπουργός Εργασίας είπε πως “προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε κοινωνικά κεκτημένα. Κάποια τα καταφέραμε, κάποια όχι. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά γνωρίζουμε ότι πρέπει να μειωθεί και η εξάρτηση από τον ξένο δανεισμό και να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία”.

Υπερασπιζόμενη τα αντίμετρα, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι δεν πρόκειται για μέτρα ασπιρίνες και απλό δίχτυ προστασίας από την ακραία φτώχεια. Περιέγραψε αναλυτικά τα θετικά μέτρα και στάθηκε στα εξής:
στη θέσπιση του επιδόματος στέγασης από το οποίο θα επωφεληθούν 1,4 εκατ. συμπολίτες, στη θέσπιση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων για να καλυφθεί το 50% των παιδιών στα σχολεία, στη θέσπιση των βρεφονηπιακών σταθμών, στο ενισχυμένο επίδομα παιδιού από το οποίο θα ωφεληθούν 3 εκατ. συμπολίτες, στη μειωμένη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη και στα μέτρα ανάσχεσης του brain drain.

Η υπουργός Εργασίας εξαπέλυσε “πυρά” στη ΝΔ και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: “μας κατηγορείτε ότι διαλύουμε τους συνταξιούχους με τα μέτρα για τις συντάξεις. Γιατί τότε δεν ψηφίσατε το έκτακτο επίδομα στήριξης των συνταξιούχων τον Δεκέμβριο. Μιλάτε για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% όταν εσείς είχατε αποδεχτεί πλεονάσματα 4,5% και θεωρούσατε πως το χρέος είναι βιώσιμο”.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη Βουλή:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.