Quantcast
Μοσκοβισί: Το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί

δημοσιεύτηκε:

Στο παράδειγμα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη δημοκρατικότητα και διαφάνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρωζώνη.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ στις Βρυξέλλες είπε χαρακτηριστικά: ” Το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για τη μοίρα της Ελλάδας, χωρίς καμία δημοκρατική λογοδοσία, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα”.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί υποστήριξε ακόμη ότι για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Eurogroup θα πρέπει στο μέλλον να υπάρξει λογοδοσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ρόλος του οποίου θα πρέπει να ενισχυθεί.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία χωρίς μια ισχυρή και σταθερή Ευρωζώνη. «Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, οι οικονομίες της Ευρωζώνης θα αντιπροσωπεύουν το 85% του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ. Αυτό υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που θα έχει το ευρώ στο μέλλον της ΕΕ των 27», ανέφερε ο Μοσκοβισί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.