Quantcast
Κερέ: Το Eurogroup πρέπει να αναλάβει αποφασιστική δράση για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κερέ: Το Eurogroup πρέπει να αναλάβει αποφασιστική δράση για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση στη συνεδρίαση της Πέμπτης, προκειμένου να τονώσουν την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, δήλωσε οΜπενουά Κερέ,μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Στη συνέντευξη αυτή, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, όπου θα συζητηθεί το πώς μπορεί να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, ο Κερέ κάλεσε τους υπουργούς να καταλήξουν σε μια λύση που θα ωθούσε τους επενδυτές και τους καταθέτες να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Ελπίζω ολόψυχα, όπως και η ΕΚΤ, ότι αυτή θα είναι η τελική συνεδρίαση» (σ.σ. για την εξεύρεση λύσης), σημείωσε ο Κερέ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που της αναλογούσε, έκανε όσα της αναλογούσαν από άποψη πολιτικών, από την άποψη του μνημονίου κατανόησης και τώρα επαφίεται στους υπουργούς του Eurogroup να βρουν μια λύση σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Στην Ελλάδα ενδέχεται να μην προσφερθεί ένα σημαντικά βελτιωμένο πακέτο για την ελάφρυνση του χρέους της στο συμβούλιο, ενώ οι ευρωπαίοι πιστωτές είναι απίθανο να δεσμευθούν σε συγκεκριμένα μέτρα πέραν της παράτασης των ωριμάνσεων των δανείων του προγράμματος στήριξης, σημειώνει το Bloomberg σε δημοσίευμα, επικαλούμενο αξιωματούχους, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο κ. Κερέ είπε ότι αυτό είναι μία άλλη συζήτηση, μια συζήτηση νομισματικής πολιτικής. «Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει όποιο αποτέλεσμα προκύψει από το Eurogroup και θα εξετάσει και θα αποτιμήσει το ζήτημα αυτό βάσει των κανόνων μας», ανέφερε. «Ασφαλώς δεν θα αποτελέσουμε μέρος του πολιτικού δούναι και λαβείν στο Eurogroup. Αυτές είναι δύο διαφορετικές συζητήσεις», δήλωσε.








share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.