Quantcast
Αξιόπιστη συμφωνία για το χρέος ζητάει η Ελλάδα σύμφωνα με το Bloomberg - enikonomia.gr
share

Αξιόπιστη συμφωνία για το χρέος ζητάει η Ελλάδα σύμφωνα με το Bloomberg

δημοσιεύτηκε:

Μια αξιόπιστη συμφωνία για το χρέος επιδιώκει σήμερα η Ελλάδα στο Eurogroup, ώστε να δοθεί τέλος στο “δράμα της κρίσης”, αναφέρει το Bloomberg.

“Εκτιμώ ότι οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας είναι πολύ υψηλές”, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο της Χάγης. “Νομίζω πως θα το λύσουμε αυτό και το ΔΝΤ θα πάρει μια θετική απόφαση”.

Πολλά κράτη με μπροστάρη τη Γερμανία επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ως προϋπόθεση για επιπλέον βοήθεια. Ενώ το ΔΝΤ συμμετείχε στις δύο πρώτες διασώσεις, έχει μείνει εκτός από το τρίτο πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ. Εκτιμά ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω ελάφρυνση χρέους για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Ο κύριος συμβιβασμός που συζητιέται είναι το ΔΝΤ να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα αλλά να μείνει εκτός της χρηματοδότησης μέχρι να βεβαιωθεί για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό θα επέτρεπε στο ταμείο να τηρήσει τους κανόνες τους δίνοντας παράλληλα στα κράτη-μέλη την κάλυψη που χρειάζονται για να εκταμιεύσουν περισσότερα κεφάλαια προς την Αθήνα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.