Quantcast
Αχτσιόγλου: Θα προχωρήσουμε άμεσα στην κλήρωση εργατικών κατοικιών - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Θα προχωρήσουμε άμεσα στην κλήρωση εργατικών κατοικιών

δημοσιεύτηκε:

«Θα προχωρήσουμε άμεσα στην κλήρωση των εργατικών κατοικιών που είναι αδιάθετες και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει οι σημερινοί οικιστές θα γίνουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τους» δήλωσε από τη Φλώρινα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι το υπουργείο «έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το πρόβλημα που χρονίζει τα τελευταία 35 χρόνια και αφορά την κατάσταση των εργατικών κατοικιών σε όλη την χώρα».

Ανέφερε ότι με ευνοϊκές ρυθμίσεις «θα δώσουμε την δυνατότητα σε όσους είχαν συνάψει δάνεια από τον ΟΕΚ με ευνοϊκούς όρους να προχωρήσουν στην αποπληρωμή τους».

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ο οργανισμός κληρονόμησε πολύ δύσκολες περιπτώσεις και εκκρεμότητες από τον ΟΕΚ που αφορά πέντε οικισμούς σε όλη την χώρα «όπου προσπαθούμε να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Αυτή την ώρα η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου συμμετέχει σε εκδήλωση όπου ενημερώνει τους δικαιούχους εργατικών κατοικιών για τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, που αφορούν την έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων, τη μείωση της τιμής παραχώρησης και τη ρύθμιση της αποπληρωμής των οφειλών τους με ευνοϊκότερους όρους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.