Quantcast
Αλέξης Τσίπρας: Πολύ κοντά στην έξοδο στις αγορές - enikonomia.gr
share

Αλέξης Τσίπρας: Πολύ κοντά στην έξοδο στις αγορές

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο στις αγορές, ανέφερε ο πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας που υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Όπως είπε η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο προς τις αγορές, αλλά ο βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επιστροφή στην κανονικότητα, η δημιουργία , η δημιουργία θέσεων εργασίας και η επανάκτηση κοινωνικών δικαιωμάτων.

Κατά τον κ. Τσίπρα η συμφωνία με τους εταίρους στέλνει ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές. «Το σημαντικότερο θέμα της συμφωνίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνομιλία του με τον κ. Γκουαλτιέρι, «είναι η ξεκάθαρη αναφορά ότι το καλοκαίρι του 2018 τελειώνουμε με τα μνημόνια».

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο για άμεση έξοδο στις αγορές. «Θα θέλαμε να δούμε περισσότερα, αλλά βλέπουμε τη θετική αντίδραση των αγορών»,είπε και προσέθεσε πως τώρα πρέπει να δούμε την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και σε διάρκεια.

Επισήμανε πως η Ελλάδα και η Ευρώπη θα δουν το ζήτημα της ανάπτυξης, «είμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε σε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.