Quantcast
Το Ποτάμι: Ο δανεισμός με βιώσιμα επιτόκια είναι ασύμβατος με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Το Ποτάμι: Ο δανεισμός με βιώσιμα επιτόκια είναι ασύμβατος με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές που ξόρκιζε κάποτε, αλλά χωρίς νταούλια και ζουρνάδες» επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει «την προσγείωση του κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα ύστερα από 2,5 χρόνια ψέματα, αυταπάτες και λάθη», και υποστηρίζει ότι «πέντε μεγάλες διεθνείς τράπεζες, από αυτές που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούσαν “κοράκια”, έχουν αναλάβει την έκδοση πενταετούς ομολόγου».

«Είναι βέβαιο ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης θα σπεύσει να πανηγυρίσει και να συγκρίνει τη σημερινή πραγματικότητα με το 2014», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι συνθήκες σήμερα όμως είναι εντελώς διαφορετικές, αναφέρει και υπογραμμίζει: «Εκείνο που μετράει είναι η σύγκριση του επιτοκίου που θα πετύχουμε με αυτά που δανείζονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να μας εμπιστευτούν πλήρως οι αγορές. Για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά. Χρειάζεται μακρυπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.