Quantcast
Σε υψηλό ενός έτους ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό ενός έτους ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την καλύτερη επίδοση εντός του 2017 κατέγραψε ο δείκτης για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της χώρας αυξήθηκε στις 98,2 μονάδες τον Ιούλιο έναντι 94,0 μονάδων τον Ιούνιο του 2017, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση εντός του 2017.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας βελτιώθηκε στις -2,7 μονάδες από -7,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις -61,5 μονάδες έναντι -68,8 μονάδων τον Ιούνιο.

Βελτίωση εμφάνισε και ο κλάδος των κατασκευών, ο οποίος ενισχύθηκε στις -39,7 μονάδες από -55,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Θετικές επιδόσεις εμφάνισε και ο κλάδος των υπηρεσιών, ο οποίος αυξήθηκε στις 17,4 μονάδες έναντι 9 μονάδων τον Ιούνιο.

Επιπλέον ο κλάδος του λιανεμπορίου κατέγραψε αύξηση καθώς διαμορφώθηκε στις -1,3 μονάδες έναντι -3,4 μονάδων προηγουμένως.

Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 112,1 μονάδες έναντι 111,3 μονάδων τον Ιούνιο, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 11 μηνών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.