Quantcast
Ντράγκι: Να προετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Να προετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις

δημοσιεύτηκε:

«Οι ενέργειες πολιτικής που υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια στη νομισματική πολιτική και στην ρύθμιση και εποπτεία, έχουν κάνει τον κόσμο ανθεκτικότερο. Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις», είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράκγι , στην 6η συνάντηση για τις οικονομικές επιστήμες στο Λιντάου της Γερμανίας, όπου φέτος 17 βραβευθέντες με Νόμπελ συναντούν 350 νέους οικονομολόγους από 66 χώρες.

«Ένας μεγάλος όγκος εμπειρικής έρευνας έχει τεκμηριώσει την επιτυχία των πολιτικών αυτών στη στήριξη της οικονομίας και του πληθωρισμού, τόσο στην ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Ντράγκι

Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει, η κατανόηση της χρήσης και των επιπτώσεων αυτών των μέτρων παραμένει ελλιπή. «Χρειαζόμαστε περαιτέρω έρευνες προκειμένου να κατανοήσουμε πλήρως τα νέα αυτά εργαλεία» επεσήμανε, επιπλέον.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ίδιος κατέληξε, διαμηνύοντας ότι «ένα μεγάλο μέρος των εμπειρικών ερευνών έχει επιβεβαιώσει την επιτυχία αυτών των πολιτικών στην προσπάθεια στήριξης της οικονομίας και του πληθωρισμού, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.