Quantcast
Έξτρα εισφορά για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ ζητά ο ΕΦΚΑ - enikonomia.gr
share

Έξτρα εισφορά για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ ζητά ο ΕΦΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Eξτρα εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, θα πρέπει να πληρώσουν οι εργοδότες ταυτόχρονα με τις ασφαλιστικές εισφορές μηνός Αυγούστου, καθώς ο ΕΦΚΑ εξέδωσε το γενικό έγγραφο βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ.

Ο ΕΦΚΑ διευκρινίζει, μάλιστα, ότι για τους υπόχρεους εργοδότες δεν απορρέει άλλη υποχρέωση (όπως για παράδειγμα υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για την εν λόγω εισφορά), καθώς η απεικόνιση θα υλοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Ταμείου.

Η εισφορά είναι ανταποδοτική παροχή με υπόχρεους όλους τους εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς.



Ειδικότερα όσον αφορά στον τρόπο είσπραξης της εργοδοτικής εισφοράς, προβλέπεται ότι, αυτή καταβάλλεται από τον εργοδότη ετησίως και εισπράττεται από τον ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ταυτόχρονα και παράλληλα με τις τακτικές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας εισφορές μηνός Αυγούστου. Η εν λόγω εισφορά συνιστά ξεχωριστό λογαριασμό προς διαχωρισμό των λοιπών εισπραττομένων εισφορών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από τον ΕΦΚΑ( τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) , ο οποίος τελευταίος υποχρεούται να αποδίδει άμεσα την εν λόγω καταβαλλόμενη εργοδοτική εισφορά στον Ε.Λ.Π.Κ. προκειμένου να εξασφαλίζεται η υλοποίηση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων εκάστου έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.