Quantcast
Τσίπρας: Ζωτικός ο ρόλος του ΔΝΤ για το χρέος - Λαγκάρντ: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ζωτικός ο ρόλος του ΔΝΤ για το χρέος – Λαγκάρντ: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Το ΔΝΤ θα παίξει έναν ζωτικό και σημαντικό ρόλο για το χρέος», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, που είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα έπειτα από χρόνια στασιμότητας». Υπογράμμισε ότι «οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν», ενώ αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

«Υπάρχει μια ορατή έξοδος από την κρίση και είναι προς τον συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η γ’ αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της».

Από την πλευρά της η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι «πιστεύω πως η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος μαζί με μια ελάφρυνση του χρέους, έχει μεγάλη σημασία. Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή», ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την εφαρμογή των δύσκολων μεταρρυθμίσεων.

Πηγή ρεπορτάζ: enikos.gr

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.