Quantcast
Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για κοινωνικό μέρισμα - Προέχουν τα ληξιπρόθεσμα - enikonomia.gr
share

Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για κοινωνικό μέρισμα – Προέχουν τα ληξιπρόθεσμα

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Συμφωνία για απόδοση κοινωνικού μερίσματος για το 2017 δεν έχει επέλθει στην Αθήνα, μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές των Βρυξελλών.

Οι Βρυξέλλες και οι θεσμοί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το real.gr προκρίνουν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την όποια υπεραπόδοση και όχι την υπαναχώρηση από ψηφισμένες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι για παράδειγμα η διανομή 13ης σύνταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ESM, Kομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ συμφωνούν να προτείνουν στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα τελικά ποσά των υπερβάσεων, που στην πράξη θα γίνουν γνωστά τον Απρίλιο του 2018, με σύνεση και να αποπληρώσει μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο εσωτερικό.

Εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση (που αφορά επιστροφές φόρου και απόδοση καθυστερημένων συντάξεων, ή πληρωμή προμηθευτών του δημοσίου, νοσοκομείων κτλ) θα έχει σημαντικότερη επίπτωση στην ανάπτυξη από μια απλή διανομή όπως πέρσι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι θεσμοί που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα δεν συμφώνησαν ποτέ, ούτε στο είδος, ούτε στο ύψος, ούτε σε κανένα άλλο χαρακτηριστικό της περσινής κίνησης και δεν επιθυμούν να δουν επανάληψη του 2017.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι ακόμα νωρίς και αυτό που προέχει είναι φέτος να υπάρξει συνεννόηση.

Πηγή πληροφοριών: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.