Quantcast
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αρχίζει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους - enikonomia.gr
share

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αρχίζει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους

δημοσιεύτηκε:

Αρχίζει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους, μετά από συγκρότηση Επιτροπής της Βουλής, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως η συγκρότηση της Επιτροπής αποτελεί ελάχιστο χρέος προς τον ελληνικό λαό και προς την ευρωπαϊκή κοινότητα για τη Δικαιοσύνη και την αλήθεια.

Όπως εξήγησε, η Επιτροπή θα διερευνήσει ποιο τμήμα των δανείων που δόθηκαν στην Ελλάδα διασπαθίστηκε σε υποθέσεις μίζας, διαφθοράς και διαπλοκής, ώστε, με τον τρόπο αυτό, να καταδειχθεί το τμήμα του χρέους που είναι νόμιμο και ποιο επαχθές και επονείδιστο, δηλαδή παράνομο και μη οφειλόμενο.

Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν η Σοφία Σακοράφα, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ερίκ Τουσέν, Βέλγος επιστήμονας, ορίστηκε για τις 7 και 8 Απριλίου.

Τα πρώτα συμπεράσματα αναμένεται να παρουσιαστούν τον Ιούνιο.

Από την πλευρά της, η Σ. Σακοράφα υποστήριξε πως «θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια. Για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο»

Ο Ερ. Τουσέν παράλληλα, διέτεινε πως η Επιτροπή είναι σε θέση να παρουσιάσει ποιο μέρος του χρέους είναι θεμιτό και ποιο αθέμιτο, ποιο είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, επονείδιστο, μη βιώσιμο και επαχθές και η εξόφληση του οποίου εμποδίζει τους πολίτες να απολαμβάνουν τα θεμελιώδη τους δικαιώματα.

Επίσης, αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εξετάσει και την περίοδο πριν το 2010 και ειδικότερα τις συμβάσεις εξοπλισμών, τις συμβάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις συμβάσεις στον τομέα των μεταφορών κι εκείνες με τη Siemens και τον ΟΤΕ για τον εξοπλισμό και την αγορά υλικού κ.α. για τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.