Quantcast
Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζεται επαναϋπολογισμός των βαρών που ‬απομακρύνουν την πιθανότητα ανάκαμψης - enikonomia.gr
share

Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζεται επαναϋπολογισμός των βαρών που ‬απομακρύνουν την πιθανότητα ανάκαμψης

δημοσιεύτηκε:

O μόνος‬ δρόμος‭ ‬ που‭ ‬ υπάρχει‭ ‬ για την πορεία προς την ανάπτυξη είναι ‭ ‬αυτός‭ ‬ των ‭ ‬μικρών‭ ‬ και μεγάλων‭ ‬ αλλά ‭ ‬κυρίως ουσιαστικών αλλαγών. Κατ΄αρχάς πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να δούμε την κατάσταση με‭ μία ‬άλλη‭ ‬ματιά‭ ‬και‭ ‬να‭ ‬αφήσουμε‭ ‬στην‭ ‬άκρη‭ ‬παρωχημένες‭ ‬πρακτικές.

Αυτό σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Το Επιμελητήριο μας” Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε εκδήλωση του συνδυασμού σήμερα το απόγευμα στην Αίγλη Ζαππείου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ο σημερινός πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και είναι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό “Το Επιμελητήριο” στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

‭Όπως υπογράμμισε στην ομιλία του, στο θέμα του επιχειρείν, είναι‬ αναγκαίο‭ ‬να‭ ‬προωθήσουμε‭ ‬όσο‭ ‬το‭ ‬ ‭δυνατόν‭ ‬ περισσότερες‭ ‬ ‭συνέργειες‬, ενώ παράλληλα‭ ‬ ‭ ‬χρειάζεται περισσότερη‭ ‬ ‭ ‬επιμόρφωση,‭ για να διθεί έμφαση‬ ‭ ‬στην‭ ‬καινοτομία.

“Είναι εντυπωσιακό το πώς κινείται σήμερα‭ το ‬σύγχρονο‭ ‬εμπόριο.‭ ‬Κυρίως‭ ‬ηλεκτρονικά,‭ ‬εκμηδενίζοντας αποστάσεις, ιδεοληπτικά στερεότυπα, διαφορά στις κουλτούρες των λαών” όπως υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι η εμπειρία του επιμελητηρίου από την συνεργασία που αναπτύχθηκε για τα μέλη του με την Alibaba,‭ δείχνει ‬το‭ ‬πώς‭ ‬πρέπει‭ ‬να‭ ‬κινηθεί η σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

“Ακόμη, είπε, οφείλουμε να αναδείξουμε τα εκλεκτής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και να εκμεταλλευτούμε περισσότερο τον τουρισμό” αλλά πρόσθεσε ότι αυτό κυρίως που χρειάζεται να κάνουν τα επιμελητήρια είναι να ασκήσουν πιέσεις ώστε να αλλάξουν πολλά κακώς κείμενα στην πραγματικότητα που βιώνουμε..

Για παράδειγμα, όπως είπε, “δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με‭ ‬ ‭τους τόσους φόρους‬ ‭ ‬και τις επιβαρύνσεις που έχει σήμερα ένα νοικοκυριό και κυρίως ‭μία μικρομεσαία‬ επιχείρηση‭ ‬ή‭ ‬ένας‭ ‬ελεύθερος‭ ‬επαγγελματίας‭. Μαζί με ‬τις‭ ‬παράλογα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές‭, ουσιαστικά λειτουργούμε ως συνέταιροι‬ του κράτους”.

Ο κ. Χατζηθεοσίου ανέφερε ότι χρειάζεται εδώ και‭ ‬τώρα‭ ‬ένας ‭επαναϋπολογισμός των βαρών που ‬απομακρύνουν την πιθανότητα ανάκαμψης και η χώρα μας να γίνει φιλικότερη προς την επιχειρηματικότητα. Χρειάζονται επενδύσεις‭ αλλά και ‬επίλυση κρίσιμων‭ ‬ανοιχτών‭ ‬θεμάτων,‭ όπως ‬τα‭ μη εξυπηρετούμενα δάνεια ‬και κάποιες‭ ‬ ρυθμίσεις που θα δώσουν το δικαίωμα στην ελπίδα, όπως η ‭Δεύτερη Ευκαιρία.‬

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε γιατί οι επιχειρηματίες θα πρέπει να επιλέξουν το συνδυασμό του οποίου ηγείται για ένα‭ ‬ισχυρό‭ ‬και παρεμβατικό ‭ ‬επιμελητήριο.

«‭Δεν θα μας χαριστεί τίποτα. Εμείς θα το κατακτήσουμε. Μην ξεχνάμε ότι‬ είμαστε‭ ‬ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ‭ ‬το ‭ ‬επιμελητήριο με τα περισσότερα μέλη στη χώρα. Και εδώ, όπως λέει και το όνομα, δεν χωράνε ερασιτεχνισμοί‭, ούτε και μαθητευόμενοι μάγοι. Είναι καιρός να δείξουμε‬ και‭ τη‬ ‭ ‬δύναμη‭ ‬ ‭ ‬και‭ ‬ ‭ ‬την‭ ‬ ‭ ‬αποφασιστικότητα‭ ‬ ‭ ‬των‭ ‬ ‭ ‬μικρομεσαίων.‭‭ ‬Εφτασε‭ η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων. Μόνο στο δικό σας χέρι είναι η εικόνα του επιμελητηρίου του αύριο” είπε ο πρόεδρος.

Τέλος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας του μεταξύ των οποίων είναι η μείωση της γραφειοκρατίας με το 30% των μελών να εξυπηρετείται διαδικτυακά και η αναμονή στην επιτόπια εξυπηρέτηση να μην ξεπερνάει τα 29 λεπτά αλλά και όπως είπε χαρακτηριστικά: “θυμόσαστε‭ ότι ‬έγινε το κούρεμα ομολόγων με αποτέλεσμα τα 10.000.000 ευρώ που είχαμε στην τράπεζα να γίνουν 1.500.000 ευρώ και χωρίς να μπορούμε‭ να τα ‬αξιοποιήσουμε.‭ ‬Δημιουργήσαμε‭ ‬το μεγαλύτερο‭ ‬πλεόνασμα‭ ‬όλων‭ ‬ ‭ ‬των‭ ‬εποχών‭ ‬στο‭ επιμελητήριο ‬στη θητεία μας, 7.300.000 και είναι πολύ μεγαλύτερο αν σκεφθεί κανείς‭ ότι ‬την‭ ‬ίδια‭ ‬περίοδο‭ ‬είχαμε‭ ‬ 27%‭ ‬λιγότερα‭ ‬έσοδα λόγω‭ ‬των‭ ‬ ‭ ‬λουκέτων‭ των ‬επιχειρήσεων‭ και ‬κατ’‭ ‬ επέκταση των‭ ‬συνδρομών και 22 ‭ ‬εργαζόμενους‭ ‬παραπάνω”


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.