Quantcast
Ντομπρόβσκις: Πιθανή η γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Πιθανή η γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

δημοσιεύτηκε:

Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του προγράμματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις στο πλαίσιο της Συνόδου One Planet για την κλιματική αλλαγή, η οποία διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο Ντομπρόβσκις είπε “τα πράγματα βρίσκονται στον σωστό δρόμο” όσον αφορά στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τρέχουσας αξιολόγησης. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα πετυχαίνει και μάλιστα υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς της στόχους.  Φαίνεται, επίσης, ότι θα επιτύχει τον στόχο για δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2017. Παρατηρούμε ισχυρή προσήλωση και πολύ εποικοδομητική στάση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό θα έλεγα ότι είναι πιθανό να ολοκληρώσουμε γρήγορα την τρίτη αξιολόγηση”.

Σχετικά με το εάν είναι εφικτή η “καθαρή έξοδος” της Ελλάδας από το πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανοίξουν το θέμα αυτό μετά το πέρας της αξιολόγησης.

Όσον αφορά το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σημείωσε ότι  “πριν τη λήξη του προγράμματος θα ανοίξει η συζήτηση για τα  βραχυπρόθεσμα και μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.