Quantcast
Πολάκης: Η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα είναι ντάλα καλοκαίρι - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πολάκης: Η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα είναι ντάλα καλοκαίρι – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα είναι ντάλα καλοκαίρι» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2018.

Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι«Τον Ιούνιο του 2015 εμείς υπογράψαμε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό. Δεν προσκυνήσαμε. Κάναμε πίσω για να βγάλουμε τη χώρα από ένα πηγάδι που τη ρίξατε εσείς με μια διαπλοκή και παραοικονομία και πελατειακό κράτος που βυσσοδομούσε σε αυτή τη χώρα για πολλά χρόνια. Παρά τα όσα λέτε, η χώρα βγαίνει από την κρίση. Θα βγει και θα είναι ντάλα καλοκαίρι. Και τότε όλα θα τα επαναδιαπραγματευτούμε αλλιώς για μια Ελλάδα ελεύθερη, με αξιοκρατία, που θα είναι δημοκρατία, που θα πετάξει όλους τους κρατιδικοδίαιτους προμηθευτές, και τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και θα επιστρέψουν τα παιδιά μας που διώξατε σαν τα χελιδόνια. Εμείς θα τα καταφέρουμε. Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει όσα κάνουμε και εσείς δεν μας φτάνετε ούτε στο τόσο».

Επιπλέον ανέφερε ο υπουργός ότι«Πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους ότι άλλοι παπάδες ήρθανε και άλλα χαρτιά βιαστούνε. Κάνετε μια αντιπολίτευση, η οποία είναι αντιπολίτευση πληρωμένων πρωτοσέλιδων, ανθρώπων που έχουν χάσει την πρόσβαση στην εξουσία, στο δημόσιο χρήμα, στις μεγάλες δουλειές και λυσσάνε να επανέλθουν. Και κάνετε ως εκτελεστικά όργανα».
Για τον τομέα ευθύνης του, ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε στοιχεία, σχετικά με την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση και το τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Ο κ. Πολάκης παρουσίασε στοιχεία για τη δαπάνη στο χώρο της υγείας, μετά την επαναδιαπραγμάτευση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που είχε καταρτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δαπάνες για τον δημόσιο τομέα υγείας, σε σχέση με αυτά που είχαν συμφωνηθεί, ήταν περισσότερες κατά 1 δισ. 68 εκατομμύρια ευρώ.

«Και επειδή εμείς δεν κλέβουμε, έγινε δυνατό να καλύψουμε και 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πους εσείς τους είχατε πετάξει απέξω. Και καταφέραμε να τους διαγράψουμε τα χρέη τους και να καταργήσουμε το 5ευρω από τα νοσοκομεία, και να μην λείπει υγειονομικό υλικό, και να μην λείπουν φάρμακα και αντιδραστήρια από τα νοσοκομεία γιατί μπορέσαμε να αυξήσουμε το όριο δαπανών», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας .

«Το χατζάρι του μνημονίου θα μπαίνει για 6-7 μήνες ακόμα. Εκεί τελειώνει το πηγάδι και βγαίνουμε στο ξέφωτο», συμπλήρωσε.

«Έχετε στήσει μια προπαγάνδα ότι δήθεν μειώνεται η κρατική δαπάνη για τα νοσοκομεία», ανέφερε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προβλέψει να δώσει στα νοσοκομεία 1 δισ. 25 εκατομμύρια ευρώ και 90 εκατομμύρια στα κέντρα υγείας.

«Εμείς δίνουμε 1 δισ. 250 εκατομμύρια εδώ και τρία χρόνια. Το 2014, η τότε κυβέρνηση έδωσε στα νοσοκομεία 80 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ το 2017 μέχρι 31.12, θα έχουν δοθεί στα νοσοκομεία 616 εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε.

«Εσείς δεν μπορείτε να αντέξετε πώς γίνεται να αυξάνονται οι ασφαλισμένοι που δέχονται περίθαλψη, να μην έχουν ελλείψεις τα νοσοκομεία και για πρώτη φορά η καθαρή θέση των νοσοκομείων είναι πλεονασματική, έχοντας ξεχρεώσει όσα χρωστούσαν. Γι΄αυτό το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν χρειάζεται του χρόνου να δώσει το ποσό που έδωσε φέτος», είπε ο αν. υπουργός Υγείας και έδωσε και στοιχεία που δείχνουν ότι μειώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, «ο οποίος από το 2016 δεν δημιουργεί νέα χρέη».

Επιπλέον αναφέρθηκε στις εφημερίες και υπερωρίες, που θα φτάσουν από 297 εκατομμύρια το 2014, στα 353 εκατομμύρια το 2018, και επειδή, όπως είπε, «πληρώθηκαν και εφημερίες και υπερωρίες προηγουμένων ετών, το προσωπικό των νοσοκομείων το αναγνωρίζει και δεν ακολουθεί τα τσίρκα στις κινητοποιήσεις».

Ο υπουργός μίλησε και για τις προσλήψεις επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης που θα φτάσουν από τον Ιανουάριο του 2015 τις 19.609.

«Τέτοια ένεση στο ΕΣΥ έχει να γίνει από τότε που φτιάχτηκε», είπε ο κ. Πολάκης.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.