Quantcast
Χαρίτσης: Έτος ορόσημο για την Ελλάδα το 2018 - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Έτος ορόσημο για την Ελλάδα το 2018

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι, το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για την ελληνική κοινωνία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης,με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Μιλώντας στην εφημερίδα Documento, o κ. Χαρίτσης είπε ότι, «Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε είναι ο τελευταίος μνημονιακός και το 2018 χρονιά ορόσημο για την ελληνική κοινωνία, αφού ολοκληρώνεται μια πολύ δύσκολη περίοδος συνολικά για τη χώρα».

Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι τώρα στόχος είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος ώστε να υλοποιηθεί μια «καθαρή έξοδος», έστω και υπό επιτήρηση καθώς αυτό «προβλέπεται για όλες τις χώρες μέσα από το Σύμφωνο Σταθερότητας».

Αναφορικά με την αναγκαιότητα εισροών πρόσθετων πόρων στην οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός, την χαρακτήρισε επιβεβλημένη μετά την «μεγάλη κρίση αποεπένδυσης που γνώρισε η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια».

Ως αρμόδιος για το ΕΣΠΑ (από την προηγούμενη θέση του) επεσήμανε ότι «πετύχαμε πλήρως την απορρόφηση όλων των κονδυλίων που είχαμε στην διάθεση μας», γεγονός που στην απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουλίου χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετική ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους 11 δισ. ευρώ, από την ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια». Επίσης αναφέρει την «πολύ καλή συνεργασία με τη Ευρωπαϊκή Τράπεζα που απέφερε, μόνο το 2017, στη ελληνική οικονομία, 2 δισ. ευρώ σε προγράμματα όπως ο απευθείας δανεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επενδύσεις σε υποδομές και ενέργεια, σε στήριξη δήμων κ.λ.π.

Τέλος όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Χαρίτσης είπε ότι, διασφαλίζεται πλήρως η πρώτη κατοικία, και ότι το βασικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, κάτι που «πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.