Quantcast
Ντράγκι: Ομαλή η υλοποίηση του QE - Αγοράσθηκαν κρατικά ομόλογα 26,3 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Ομαλή η υλοποίηση του QE – Αγοράσθηκαν κρατικά ομόλογα 26,3 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αρνήθηκε, κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα προσκρούσει στην έλλειψη των κατάλληλων ομολόγων για αγορά. 

Η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί να αγοράζει ομόλογα – κυρίως κρατικά – ύψους 60 δισ. ευρώ τον μήνα, τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο του 2016, και τις δύο πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του προγράμματος έχουν διακανονισθεί αγορές ομολόγων 26,3 δισ. ευρώ. 

“Δεν έχουμε ενδείξεις ότι δεν θα υπάρξουν επαρκή ομόλογα για να αγοράσουμε”, δήλωσε ο Ντράγκι, προσθέτοντας: “Η ανταπόκριση που είχαμε από τους παράγοντες της αγοράς έως τώρα δείχνει ότι η υλοποίηση (του προγράμματος) ήταν ομαλή και ότι η ρευστότητα της αγοράς εξακολουθεί να είναι άφθονη”. 

Ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι τελευταίες ενδείξεις υποδηλώνουν βελτίωση της ανάκαμψης της οικονομίας της Ευρωζώνης και ότι το QE θα ειναι βασικό στοιχείο της. Δήλωσε, επίσης, ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια διαχέονται στην ευρύτερη οικονομία και βοηθούν τις επενδύσεις. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.