Quantcast
Τσίπρας - Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει περάσει σε νέα φάση - Στην Αθήνα ο Επίτροπος στις 8 Φλεβάρη - enikonomia.gr
share

Τσίπρας – Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει περάσει σε νέα φάση – Στην Αθήνα ο Επίτροπος στις 8 Φλεβάρη

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα έχει περάσει σε μια νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας και όλοι πρέπει τώρα να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, η οποία ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με το ραντεβού των δύο ανδρών να ανανεώνεται για τις 8 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως. Επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε μία νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που εκφάζεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κύριοι στόχοι είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού εξαμήνου (european semester) την άνοιξη (σ.σ. πρόκειται για την πάγια διαδικασία 6μηνιαίων ελέγχων, στους οποίους υπόκεινται όλες οι χώρες της Ε.Ε., ενώ όσες υπόκεινται σε πρόγραμμα, έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις φυσικά), επίσης να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και, τέλος, να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, το ραντεβού των δύο ανανεώθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αθήνα.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.